18
We hebben op dit moment 18 openstaande opdrachten

Wilt u bijdragen aan een gerechtvaardigd vertrouwen in de kwaliteit van producten en diensten?

Bas van Bergen
Heeft u vragen?
Bas van Bergen
Recruiter
030-23 94 507

Wij zijn per direct op zoek naar freelance deskundigen

Deskundige 28/2/2019

Bedrijfsarts

Bent u expert op het gebied van arbeidsveiligheid, arbeidshygiëne, arbeidsorganisatie en bedrijfsgezondheidszorg en bent u een (bij voorkeur) BIG-geregistreerde bedrijfsarts? Bent u bovendien bereid om ee...

Bekijk de opdracht
Deskundige 12/12/2018

Veilig en Milieukundig Slopen

Bent u expert op het gebied van Veilig en Milieukundig Slopen en heeft u ervaring met de bijbehorende beoordelingsrichtlijn (BRL SVMS-007)? Heeft u kennis van de voorbereiding, uitvoering en oplevering v...

Bekijk de opdracht
Deskundige 5/12/2018

Edelmetaal

Bent u expert op het gebied van edelmetaal? Bent u bovendien bereid om een aantal dagen per jaar op freelance basis voor ons te werken? Dan komen we graag met u in contact!

Bekijk de opdracht

Andere expertise?

Staat er op dit moment geen relevante opdracht voor u tussen? Ook dan komen we graag met u in contact! Meld u aan voor ons netwerk. Wij zijn doorlopend op zoek naar mensen met expertise. Mensen zoals u dus.

Aanmelden
Deskundige 29/11/2018

Elektronenmicroscopie Asbest

Bent u expert op het gebied van scanning elektronenmicroscopie (SEM) en röntgen microanalyse (RMA)? En heeft u bovendien ervaring met testen op aanwezigheid van asbest?

Bekijk de opdracht
Deskundige 26/11/2018

Asset Management

Bent u expert op het gebied van Assetmanagement en de bijbehorende ISO 55000 norm? Bent u bovendien bereid om een aantal dagen per jaar op freelance basis voor ons te werken? Dan komen we graag met u i...

Bekijk de opdracht
Deskundige 10/7/2018

Meetinstrumenten

Bent u expert op het gebied van meetinstrumenten en heeft u ervaring met meetinstrumenten, de Metrologiewet, de Europese richtlijnen inzake meetinstrumenten en/of OIML richtlijnen? Bent u bovendien bereid ...

Bekijk de opdracht
Deskundige 4/4/2018

Trombosediensten

Bent u expert op het gebied van trombosediensten? En bent u bereid om een aantal dagen per jaar op freelance basis voor ons te werken? Dan komen we graag met u in contact!

Bekijk de opdracht
“Dit werk biedt een uniek kijkje in de keuken van andere organisaties; iets waar je zelf ook veel van leert”
Nelly IJzerman, freelance deskundige voor onder andere de RvA
Lees meer

Van huis uit ben ik klinisch chemisch analist. Ik heb de afgelopen jaren eerst als analist, en later als kwaliteitsfunctionaris en manager kwaliteitszorg binnen een laboratorium gewerkt. Daarnaast ben ik als transitiemanager betrokken geweest bij het samengaan van een aantal laboratoria, waarbij ik de overgang van de verschillende kwaliteitssystemen naar één systeem heb begeleid. Sinds ik met pensioen ben, heb ik alle tijd om mijn kennis en ervaring freelance in te zetten. Bijvoorbeeld als deskundige pre-analyse voor de RvA.

 

Inhoudelijke expertise

Dat ik zelf uit die kwaliteitshoek kom, is in mijn werk voor de RvA mooi meegenomen, maar zeker geen must. Het gaat tijdens beoordelingen om je vakinhoudelijke expertise; het beleidsmatige stuk wordt door de teamleider opgepakt. Een beoordeling bij klanten van de RvA neemt één dag in beslag, en als het een eerste audit is twee dagen. Vooraf maak je een lijst met onderdelen die je tijdens het beoordelingsproces aan bod wilt laten komen. Daar probeer je je natuurlijk zoveel mogelijk aan te houden. Dat lukt helaas niet altijd, want soms loop je tegen dingen aan die meer onderzoek vereisen.

 

Beoordelingsdag

De dag zelf start met een inleidend gesprek met het management en een of meer experts van het laboratorium. Als deskundige pre-analyse ben ik daar niet bij, omdat ik al vroeg op pad ga om de afnamepunten van het laboratorium te beoordelen. Tussen de middag zitten we als RvA-beoordelingsteam bij elkaar om de eerste bevindingen door te nemen. Aan het eind van de dag doen we dat nogmaals. Het mag natuurlijk niet zo zijn dat het eindoordeel voor de klant als een volslagen verrassing komt. Een mogelijke afwijking wordt daarom tijdens het beoordelingsproces direct met de betrokkenen gedeeld. Aan het eind van de dag volgt dan een samenvatting.

 

Inzichten uitwisselen

Wat ik vooral heel mooi vind aan dit werk, is dat het je kennis verrijkt – in de ruimste zin van het woord. Je krijgt een uniek kijkje in de keuken van een ander. Door inzichten uit te wisselen met collega-deskundigen, leer je veel meer over je eigen vakgebied.