29
We hebben op dit moment 29 openstaande opdrachten

Wilt u bijdragen aan een gerechtvaardigd vertrouwen in de kwaliteit van producten en diensten?

Carmen Adams
Heeft u vragen?
Carmen Adams
Recruiter
+31 6 40811371

Wij zijn per direct op zoek naar freelance deskundigen

Deskundige 21/4/2021

Uitrusting van zeeschepen

Bent u expert op het gebied van uitrusting van EU-zeeschepen en bent u bekend met de Marine Equipment Directive? Bent u bovendien bereid om een aantal dagen per jaar op freelance basis voor ons te werken?...

Bekijk de opdracht
Deskundige 7/4/2021

NEN 4400

Bent u expert op het gebied van NEN 4400? Bent u bovendien bereid om een aantal dagen per jaar op freelance basis voor ons te werken? Dan komen we graag met u in contact!

Bekijk de opdracht
Deskundige 2/4/2021

Better Biomass NCS 8080

Bent u expert op het gebied van het Better Biomass certificatieschema? Bent u bovendien bereid om een aantal dagen per jaar op freelance basis voor ons te werken? Dan komen we graag met u in contact!

Bekijk de opdracht
Deskundige 31/3/2021

Pleziervaartuigen

Bent u expert op het gebied van pleziervaartuigen? Bent u bovendien bereid om een aantal dagen per jaar op freelance basis voor ons te werken? Dan komen we graag met u in contact!

Bekijk de opdracht
Deskundige 11/3/2021

HKZ Publieke Gezondheidszorg

Bent u werkzaam als arts bij een GGD? Heeft u kennis en ervaring op gebied van infectieziektepreventie, epidemiologie en gezondheidsbevordering? Bent u bovendien bereid om een aantal dagen per jaar op fre...

Bekijk de opdracht

Andere expertise?

Staat er op dit moment geen relevante opdracht voor u tussen? Ook dan komen we graag met u in contact! Meld u aan voor ons netwerk. Wij zijn doorlopend op zoek naar mensen met expertise. Mensen zoals u dus.

Aanmelden
Deskundige testen 11/3/2021

Moleculaire biologie van planten

Bent u expert in moleculaire technieken op het gebied van plantmateriaal, plantenziekten en plagen? Bent u bereid om een beperkt aantal dagen per jaar op freelance basis voor ons te werken? Dan komen we gr...

Bekijk de opdracht
Deskundige 10/3/2021

Apotheker

Heeft u ervaring als apotheker in een openbare apotheek? Bent u bovendien bereid om een aantal dagen per jaar op freelance basis voor ons te werken? Dan komen we graag met u in contact!

Bekijk de opdracht
Deskundige testen 3/3/2021

Microbiologie water

Bent u expert op het gebied van microbiologie water? Bent u bereid om een aantal dagen per jaar op freelance basis voor ons te werken? Dan komen we graag met u in contact!

Bekijk de opdracht
Deskundige certificatie en inspectie 3/3/2021

BRL 11000 Bodemenergiesystemen

Bent u expert op het gebied van het ondergrondse deel van bodemenergiesystemen (vanaf ontwerp tot beheer en onderhoud)? Heeft u kennis van BRL SIKB 11000? Bent u bereid om een aantal dagen per jaar op free...

Bekijk de opdracht
“Dit werk biedt een uniek kijkje in de keuken van andere organisaties; iets waar je zelf ook veel van leert”
Nelly IJzerman, freelance deskundige voor onder andere de RvA
Lees meer

Van huis uit ben ik klinisch chemisch analist. Ik heb de afgelopen jaren eerst als analist, en later als kwaliteitsfunctionaris en manager kwaliteitszorg binnen een laboratorium gewerkt. Daarnaast ben ik als transitiemanager betrokken geweest bij het samengaan van een aantal laboratoria, waarbij ik de overgang van de verschillende kwaliteitssystemen naar één systeem heb begeleid. Sinds ik met pensioen ben, heb ik alle tijd om mijn kennis en ervaring freelance in te zetten. Bijvoorbeeld als deskundige pre-analyse voor de RvA.

 

Inhoudelijke expertise

Dat ik zelf uit die kwaliteitshoek kom, is in mijn werk voor de RvA mooi meegenomen, maar zeker geen must. Het gaat tijdens beoordelingen om je vakinhoudelijke expertise; het beleidsmatige stuk wordt door de teamleider opgepakt. Een beoordeling bij klanten van de RvA neemt één dag in beslag, en als het een eerste audit is twee dagen. Vooraf maak je een lijst met onderdelen die je tijdens het beoordelingsproces aan bod wilt laten komen. Daar probeer je je natuurlijk zoveel mogelijk aan te houden. Dat lukt helaas niet altijd, want soms loop je tegen dingen aan die meer onderzoek vereisen.

 

Beoordelingsdag

De dag zelf start met een inleidend gesprek met het management en een of meer experts van het laboratorium. Als deskundige pre-analyse ben ik daar niet bij, omdat ik al vroeg op pad ga om de afnamepunten van het laboratorium te beoordelen. Tussen de middag zitten we als RvA-beoordelingsteam bij elkaar om de eerste bevindingen door te nemen. Aan het eind van de dag doen we dat nogmaals. Het mag natuurlijk niet zo zijn dat het eindoordeel voor de klant als een volslagen verrassing komt. Een mogelijke afwijking wordt daarom tijdens het beoordelingsproces direct met de betrokkenen gedeeld. Aan het eind van de dag volgt dan een samenvatting.

 

Inzichten uitwisselen

Wat ik vooral heel mooi vind aan dit werk, is dat het je kennis verrijkt – in de ruimste zin van het woord. Je krijgt een uniek kijkje in de keuken van een ander. Door inzichten uit te wisselen met collega-deskundigen, leer je veel meer over je eigen vakgebied.