17
We hebben op dit moment 17 openstaande opdrachten

Wilt u bijdragen aan een gerechtvaardigd vertrouwen in de kwaliteit van producten en diensten?

Steffie Wind
Heeft u vragen?
Steffie Wind
Recruiter
030 - 23 94 569

Wij zijn per direct op zoek naar freelance deskundigen

Deskundige 16/4/2019

Legionella preventie – BRL6010

Bent u expert op het gebied van de BRL6010, de nationale beoordelingsrichtlijn voor Legionellarisicoanalyses en -beheersplannen voor collectieve leidingwaterinstallaties, en heeft u kennis van het Drinkwat...

Bekijk de opdracht
Deskundige 20/5/2019

Pathologie

Bent u werkzaam in de klinische pathologie? En bent u bereid om een aantal dagen per jaar op freelance basis voor ons te werken? Dan komen we graag met u in contact!

Bekijk de opdracht
Deskundige 20/5/2019

Laboratorium-apotheker

Heeft u ervaring als laboratoriumapotheker in een ziekenhuis? Bent u bovendien bereid om een aantal dagen per jaar op freelance basis voor ons te werken? Dan komen we graag met u in contact!

Bekijk de opdracht

Andere expertise?

Staat er op dit moment geen relevante opdracht voor u tussen? Ook dan komen we graag met u in contact! Meld u aan voor ons netwerk. Wij zijn doorlopend op zoek naar mensen met expertise. Mensen zoals u dus.

Aanmelden
Deskundige 3/6/2019

Medische Immunologie

Bent u expert op het gebied van medische immunologie? En bent u bereid om een aantal dagen per jaar op freelance basis voor ons te werken? Dan komen we graag met u in contact!

Bekijk de opdracht
Deskundige 6/6/2019

Fysische Testen

Bent u expert op het gebied van fysische testen en heeft u ervaring als onderzoeker op een materiaallaboratorium? Bent u bovendien bereid om een aantal dagen per jaar op freelance basis voor ons te werke...

Bekijk de opdracht
Deskundige 27/6/2019

Monsterneming Chemie

Bent u expert op het gebied van monsterneming chemie in levensmiddelen en diervoeders? Bent u bovendien bereid om een aantal dagen per jaar op freelance basis voor ons te werken? Dan komen we graag met...

Bekijk de opdracht
“Dit werk biedt een uniek kijkje in de keuken van andere organisaties; iets waar je zelf ook veel van leert”
Nelly IJzerman, freelance deskundige voor onder andere de RvA
Lees meer

Van huis uit ben ik klinisch chemisch analist. Ik heb de afgelopen jaren eerst als analist, en later als kwaliteitsfunctionaris en manager kwaliteitszorg binnen een laboratorium gewerkt. Daarnaast ben ik als transitiemanager betrokken geweest bij het samengaan van een aantal laboratoria, waarbij ik de overgang van de verschillende kwaliteitssystemen naar één systeem heb begeleid. Sinds ik met pensioen ben, heb ik alle tijd om mijn kennis en ervaring freelance in te zetten. Bijvoorbeeld als deskundige pre-analyse voor de RvA.

 

Inhoudelijke expertise

Dat ik zelf uit die kwaliteitshoek kom, is in mijn werk voor de RvA mooi meegenomen, maar zeker geen must. Het gaat tijdens beoordelingen om je vakinhoudelijke expertise; het beleidsmatige stuk wordt door de teamleider opgepakt. Een beoordeling bij klanten van de RvA neemt één dag in beslag, en als het een eerste audit is twee dagen. Vooraf maak je een lijst met onderdelen die je tijdens het beoordelingsproces aan bod wilt laten komen. Daar probeer je je natuurlijk zoveel mogelijk aan te houden. Dat lukt helaas niet altijd, want soms loop je tegen dingen aan die meer onderzoek vereisen.

 

Beoordelingsdag

De dag zelf start met een inleidend gesprek met het management en een of meer experts van het laboratorium. Als deskundige pre-analyse ben ik daar niet bij, omdat ik al vroeg op pad ga om de afnamepunten van het laboratorium te beoordelen. Tussen de middag zitten we als RvA-beoordelingsteam bij elkaar om de eerste bevindingen door te nemen. Aan het eind van de dag doen we dat nogmaals. Het mag natuurlijk niet zo zijn dat het eindoordeel voor de klant als een volslagen verrassing komt. Een mogelijke afwijking wordt daarom tijdens het beoordelingsproces direct met de betrokkenen gedeeld. Aan het eind van de dag volgt dan een samenvatting.

 

Inzichten uitwisselen

Wat ik vooral heel mooi vind aan dit werk, is dat het je kennis verrijkt – in de ruimste zin van het woord. Je krijgt een uniek kijkje in de keuken van een ander. Door inzichten uit te wisselen met collega-deskundigen, leer je veel meer over je eigen vakgebied.